Via email ben ik door Dennis benaderd met de vraag of we wat voor hem zouden kunnen betekenen voor wat betreft de tuning van zijn Kreidler. Na wat heen en weer gecorrespondeerd te hebben heb ik Dennis uitgenodigd om eens op zaterdagmorgen persoonlijk voorbij te komen om zijn wensen samen door te nemen.

Dennis gaf aan de tuning zo onopvallend mogelijk gedaan moest worden. Met andere woorden dat aan de buitenkant het nauwelijks zou mogen opvallen maar toch speciaal zou moeten zijn. Verder hoefde het geen hardloper te zijn maar een Kreidler die vlot door de versnellingen zou vliegen maar ook niet te veel herrie mocht maken in verband met de strenge wetgeving in Duitsland. Leuke uitdaging dus :)..

Vervolgens een budget afgesproken en binnen het budget een voorstel gedaan. Dennis had een indirect 5 bak blok met smalle tap en dus moesten we met beperkingen werken. Uiteindelijk hebben we hem het volgende voorgesteld:

KT 60cc cilinder met VHM zuiger. De cilinder hebben we voorzien van een JTMX membraanhuis omdat we die pas konden maken op de smallere tapeinden. Membraanhuis hebben we voorzien van een Stage 6 4 kleps membraan. Het bijzondere aan de set is met name de Black Mamba cilinderkop. Die hebben we normaal gesproken alleen voor de brede tap cilinders maar Dennis wilde graag een dergelijke kop hebben. Klant is koning en dus ga je naar een oplossing zoeken. Gelukkig wist ik een dat een vriend voor zijn racer zoiets dergelijk gemaakt had en die wilde me wel helpen :)! Via hem aan 2 koppen kunnen en 1 daarvan is naar Dennis gegaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

De cilinder hebben we voorzien van een 7 kanaalstuning. Er zijn 3 boosters doorgeboord naar de inlaat en bovendien hebben we 2 extra kanaaltjes naast de 2 grote overstromers gemaakt. Deze worden gevoed door de Mikuni VM20-151. De keuze is op deze carburateur gevallen omdat de set geen toerenjanker mocht zijn en dan heb je namelijk een kleinere doorlaat nodig. Zie onderstaande beeld:

Black Mamba Parts Mikuni carburateur Vergaser diameteroverzicht
Black Mamba Parts Mikuni Carburateur Vergaser

Door middel van de Black Mamba adapterset is deze carburateur verbonden met het membraanhuis en het originele luchtfilter. Dit luchtfilter is verder voorzien van 2 gaten met in die gaten de tulles die je normaal gesproken in het frame onder jouw buddyseat aantreft. Dit verminderd namelijk het aanzuiggeluid. Als naald- en sproeierbezetting is het volgende uitgekomen: Stationair sproeier 30 (origineel), naald 4I04 en hoofdsproeier 135.

Aangezien het geen toerenjanker mocht zijn en er een originele “look” moest zijn hebben we de KTP60 touring aangepast. De HGS demper is verdwenen en we hebben een vaste demper op de uitlaat gemaakt. Vervolgens hebben we de uitlaat laten verchromen zodat die meer op een originele uitlaat leek.

Black Mamba Tuningsatz
Black Mamba Tuningsatz
Black Mamba Tuningsatz
Black Mamba Tuningsatz
Black Mamba Tuningsatz
Black Mamba Tuningsatz
Black Mamba Tuningsatz
Black Mamba Tuningsatz

En nu was het wachten op het moment dat het beter weer zou worden….. Op de eerste dag van het jaar dat de temperatuur de 15 graden in 2018 zou knakken kreeg ik onderstaande reactie van Dennis:

Hallo Johan,
so habe die Teile alle verbaut.
Die kreidler läuft echt Mega Hammer geil.
Auch der Auspuff ist echt Leise.
Habe die Zündung erst einmal auf 2,5 v Ot gestellt.
Luftfilter musste ich raus machen.
Nadel habe ich auf die vorletzte Kerbe von unten gesetzt.
Hauptdüse ist 135 . Kerze sieht gut aus.
Die LED ging nach 5 min kaputt.
Finde das Licht aber mit Halogenlampen besser.
Habe jetzt 12v 35 Watt vorne und Hinten
Brems und Rücklicht 12v 10 Watt.
Finde die Optik auch mehr als angenehm.
Unauffälliges Tuning.

Danke für die gute Arbeit

Gruß Dennis