Voor het eerst dit jaar serieus de tijd genomen en met mijn eigen 60cc tuningset voor op de weg aan de slag gegaan. Getest hadden we hem al met de KTP-60, BMP Membraanhuis en Mikuni VM20-151 (!) met als resultaat 18 zuivere PK’s met 10,1 NM aan het achterwiel. Dat alles bij 12400 toeren. Het verschil met de normale 15 pk set is dat de uitlaattiming 5 graden hoger staat…

bmp80, ktp60, black mamba parts
Kreidler 60cc grafiek

Op dezelfde dag de BMP80 RVS uitlaat met dezelfde carburateur getest en we kwamen uit op 16,7 pk bij 11900 toeren maar met veeeeel meer koppel 10,8 Nm…

bertrs-cilinder-60cc-bmp-membraan-vm20-151-bmp80
Kreidler 60 cc grafiek met BMP80 RVS uitlaat.

Vandaag dan maar eens het grote BMP spruitstuk in combinatie met de Mikuni VM24-489 op de weg geprobeerd……… BBBrrrrrr gewoon bizar!! Nu ben ik door de racerij veel gewend  maar dit slaat echt alles. Op dit moment ligt er tandwielverhouding 13:34 op maar dat is veel te licht. Verwacht op 13:32 of 13:31 uit te kunnen gaan komen. De Kreidler vliegt door de versnellingen heen als een crosser….

Ik heb er in ieder geval veel meer fun van dan van mijn MHR 80 Kreidler Motor ondanks dat de 60 setup 20cc minder heeft.

Iemand nog een Nico Besseling 80cc MHR blok kopen? 🙂

Komende weken de inlaat op 100% maken en dan met verschillende diameter carburateurs aan de slag. Het nieuwe BMP membraanhuis biedt veel meer mogelijkheden voor wat betreft de inlaat en nu dan maar eens op de testbank kijken welke optie het meest optimaal is :)….

Waar hoop ik op? 18 Pk bij 12000 toeren en een koppel van 11,5Nm… Time will tell…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s